Masca araba: Pasiune

Dupa doua zile de munca entuziasta mi-am terminat tema de vacanta: prima mea masca! Este facuta din ghips si pictata cu acrilice.
Multumiri doamnei profesoare Suzana care m-a ajutat cu mulajul si mamei mele care a donat materialul textil 🙂

Mod de realizare: se pune apa rece intr-un recipient si se adauga o cantitate dubla de ghips. Dupa cateva secunde in care ghipsul absoarbe din apa se amesteca incet pentru a elimina bulele de aer. Dupa ce amestecul devinde vascos si la amestecare compozitia nu se mai invarte cu 360 de grade inseamna ca aceasta poate fi turnata in forma. Mulajul de plastic se cumpara din magazinele de specialitate si are doua parti, negativul si pozitivul. Negativul se foloseste pentru a obtine o masca goala in interior. Se toarna incet in mulaj, se amesteca usor pentru a elimina golurile de aer, apoi se aseaza deasupra negativul peste care se pun niste greutati pentru a nu se misca. Dupa cateva minute ghipsul incepe sa se incalzeasca (nu se asteapta pana devine fierbinte) si masca se extrage cu mare atentie din mulaj. Apoi se slefuieste pentru finisarea conturului. Se lasa la uscat cateva ore. Pe masura ce ghipsul se usuca acesta se deschide la culoare.

Culorile acrilice se aplica pe masca uscata intr-un singur strat, deci trebuie lucrat cu multa grija. Acesta va inchide porii din ghips iar un al doilea strat nu va mai face aderenta.

Advertisements

4 thoughts on “Masca araba: Pasiune

  1. imi plac foarte mult culorile alese pentru masca. Imi place si faptul ca nu este deloc comuna cum sunt cele pe care le intalnesti la orice magazin de suveniruri. Ar fi mers si o alunita pusa pe obraz 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s